Geschiedenis

Over ons

In 1957 is Eraspo ontstaan. Al drie generaties lang is Eraspo gespecialiseerd in het innemen en verwerken van reguliere en biologische mest en het vervaardigen van organische bodemverbeteraars. Daardoor één van de grootste mestverwerkers van Nederland.

Eraspo Helmond zit al sinds 1981 aan de Heikantseweg 16 te Helmond. Ooit begonnen met de verkoop van potgrond, siertuincompost, tuinturf en molmmest, inmiddels uitgegroeid tot verkooplocatie met showtuin voor alle hoveniers en particulieren uit de regio.

Eraspo mestverwerking Asten

Eraspo verwerkt zowel reguliere (dierlijke) mest als biologische mest tot hoogwaardige organische bodemverbeteraars. Het composteringsproces vindt plaats in onze 3 productiehallen in Asten en gebeurt op volledig natuurlijke wijze.

Producent organische mest en maatwerk bodemverbeteraars

Eraspo produceert hoogwaardige organische bodemverbeteraars. Afhankelijk van de NPK-behoefte van de bodem kunnen er op verzoek mineralen bijgevoegd worden zoals kali en magnesium. Deze maatproducten en andere compostproducten worden wereldwijd geleverd.

Eraspo tuincentrum Helmond

De bodem zelf, maar ook iedere plant die erin groeit vraagt om een specifiek voedingsproduct. Speciaal voor hoveniersbedrijven en particulieren produceert Eraspo organische bodemverbeteraars en tuinbemestingsproducten, zoals potgrond, compost, tuinturf en molmmest. Daarnaast zijn er op onze locatie in Helmond diverse materialen verkrijgbaar voor de tuindecoratie, zoals split, grind, tuinbeelden, waterornamenten en boomschors. Op verzoek kunnen de producten bezorgd worden.

 

 

  • Sinds 1957
  • 2 Vestigingen
  • Familiebedrijf
Neem contact met ons op

1957

Frans en Mien Swinkels richten Eraspo op. Zij halen turf uit ‘de grote Peel’. Een paar jaar later starten zij met de verwerking van vaste, stapelbare kippenmest.

1958

De eerste vrachtwagen wordt gekocht.

1977

De eerste containerwagen wordt aangeschaft.

1980

Sjef en Harrij, de zonen van Frans en Mien Swinkels, nemen de zaak over. Eraspo groeit door en specialiseert zich meer en meer in de mestverwerking.

1981

Een tweede locatie wordt geopend in Helmond. Deze locatie breidt zich gedurende de jaren uit en specialiseert zich in plantvoeding en tuindecoratie.

1993

Locatie Asten wordt uitgebreid met een nieuwe productiehal.

2011

De kinderen van Sjef, Gera en Frans, en de kinderen van Harrij, Susan en Frank, nemen de zaak over van hun ouders.

2011

Start nieuwbouw locatie Asten.

2013

Nieuwbouw locatie Asten wordt geopend.

2018

De hallen van locatie Helmond worden verbouwd. De winkel beschikt nu over een nog groter assortiment tuinbenodigdheden en tuindecoratie.

 

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31 492 382777 info@eraspohelmond.nl

Contactformulier

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×